Τριγωνέλλα η Ελληνική, το “μαγικό” για τις γυναίκες
Το σημερινό μας θέμα είναι η Τριγωνέλλα. 
Ένα βότανο με πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία σύμφωνα με πολυάριθμες μελέτες.

Η τριγωνέλλα έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες όπως:
• Είναι τονωτική, διεγείρει την όρεξη και προκαλεί την πάχυνση στις περιπτώσεις αναιμιών, στη φυματίωση και στο διαβήτη.
• Παράλληλα , θεωρείται υποκατάστατο του μουρουνέλαιου, αυξάνει τη ροή του γάλακτος της μητέρας και αποτελεί τονωτικό των εγκύων γυναικών.
• Θεωρείται επίσης αποτελεσματική κατά των χοιράδων και συστήνεται ως μαλακτικό και αντισηπτικό.

Μειώνει τη χοληστερίνη, τα λιπίδια και το σάκχαρο του αίματος. Έχει θερμαντικές ιδιότητες, βοηθάει σε περιπτώσεις ανορεξίας και δρα πιθανόν ως αποχρεμπτικό. 
Επίσης είναι κατάλληλη για vegans.

Στη χώρα μας το συναντούμε (ιδιαίτερα σε Κεφαλληνία, Μεσσηνία και Κρήτη) με τις ονομασίες Τήλι, Τηντελίδα, Ντηλιλίνα, Ντοντιλίνα, Στροφύλι, Μοσχοσίταρο, Τσιμένι. Είναι ετήσιο φυτό και το ύψος του κυμαίνεται από 10 έως 50 εκατοστά.


Η τριγωνέλλα είναι ακριβώς αυτό το “μαγικό” για τις γυναίκες: ένα βότανο που βοηθά στη συνολική αναζωογόνηση του σώματος με τρόπο που μόνο... κατά παραγγελία θα ζητούσαν οι γυναίκες. Η προέλευσή του χρονολογείται από την αρχαιότητα, όταν ήταν ευρέως διαδεδομένο και χρησιμοποιείτο ως φαρμακευτικό φυτό.

Εκτός από τις ιατρικές του ιδιότητες, ένα άλλο πλεονέκτημα των σπόρων της τριγωνέλλας είναι ότι μπορείτε να την προμηθευτείτε εύκολα από το evitamins σε διάφορες μορφές για διαφορετικές χρήσεις και ανάγκες. 


Στο e-shop του evitamins θα μπορέσεις να βρεις και να παραγγείλεις όλες τις απαραίτητες μορφές της Τριγωνέλλας ανάλογα με τις ανάγκες σου! 

Επίσης με τον κωδικό Fbeautycorner θα έχεις 5$ έκπτωση για την πρώτη σου αγορά!