Γιατί δεν πρέπει να πιάνεις το πρόσωπό σου; Τι μπορείς να πάθεις;Πόσες φορές την ημέρα πιάνεις το πρόσωπό σου; Πιθανώς πολλές. Το ξέρεις ότι τα χέρια σου πιάνουν καθημερινά χιλιάδες μικρόβια και πως αν δεν τα πλένεις συνεχώς αποτελούν τον μεγαλύτερο εχθρό της επιδερμίδας σου;Δες αν το να πιάνεις το πρόσωπό σου είναι πραγματικά τόσο κακό όσο λένε..

Είναι αηδία
Βακτήρια, αλεργείες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς μεταφέρεται από τα δάχτυλά σου στο δέρμα σου. Επίσης αν πειράζεις επανειλλημένως το πρόσωπό σου μπορεί να του δημιουργήσεις ανεπανόρθωτη ζημιά. Για παράδειγμα, όταν τρίβεις συχνά τα μάτια σου μπορεί να σπάσουν τριχοειδή αγγεία στα βλέφαρά σου ή κάτω από τα μάτια σου προκαλώντας μόνιμους μαύρους κύκλους.

Μπορεί να σου δημιουργήσει και άλλα προβλήματα
Το συνεχές άγγιγμα του προσώπου δεν προκαλεί ακμή, δερματίτιδες ή έρπη αλλά χειροτερεύει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα. Στην περίπτωση του έρπη αν τον έχεις για παράδειγμα στα χείλη και τα αγγίξεις και στη συνέχεια από απροσεξία πιάσεις τα μάτια σου μπορεί να δημιουργηθεί έρπης στους κερατοειδείς ο οποίος μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε τύφλωση.

Το πιάσιμο με τα χέρια δεν είναι ο μόνος τρόπος για να μεταφέρεις μικρόβια
Τα κινητά τηλέφωνα, τα μαξιλάρια και τα βρώμικα ρούχα μπορούν επίσης να μεταφέρουν μικρόβια στο πρόσωπό σου. Πρόσεχε που ακουμπάς το πρόσωπό σου καθώς μπορεί να γεμίσεις σπυράκια από εκεί που δεν το περιμένεις.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να πλένεις τα χέρια σου..
Με ήπιο σαπούνι, σε χλιαρό νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Δεν αποτελεί κακή ιδέα το να τρίβεις την περιοχή κάτω από τα νύχια σου με ένα βουρτσάκι νυχιών στο οποίο έχεις ρίξει λίγο σαπούνι, μία φορά την ημέρα για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.

Το να σταματήσεις να πιάνεις το πρόσωπό σου δεν είναι τόσο εύκολο..
Πρόκειται για μία συνήθεια που φαίνεται αδύνατον να κόψεις. Ίσως να σε βοηθήσει το ακόλουθο σκεπτικό: Σκέψου κάτι που πιάνεις κάθε μέρα.. τα λεφτά. Τώρα σκέψου από πόσους έχουν περάσει τα λεφτά που κρατάς στα χέρια σου και όλα τα αηδιαστικά μέρη στα οποία μπορεί να έχουν βρεθεί πριν φτάσουν στο πορτοφόλι σου. Το να πιάνεις το πρόσωπό σου με τα χέρια σου είναι σαν να το τρίβεις με όλα αυτά τα βρώμικα χαρτονομίσματα που φαντάστηκες παραπάνω.

Πηγή: faysbook.gr