Τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη στο μανικιούρ by Beautytestbox.comΗ περιποίηση των άκρων πολλές φορές για την γυναίκα είναι ιεροτελεστία. Δεν υπάρχει καμία γυναίκα που να μην έχει κάνει έστω μια φορά μανικιούρ μόνη της, ή σε κάποιον ειδικό. Η διαδικασία του μανικιούρ δεν είναι μυστικό ότι είναι φαινομενικά μία εύκολη διαδικασία, παρόλα αυτά έχει κάποιους κανόνες που δεν πρέπει να τους αμελούμε.
1. Το κουραστικό μανικιούρ - περιμένετε για το χρώμα να στεγνώσει εντελώς . Ακόμα κι αν φαίνεται ότι το απαραίτητο χρονικό διάστημα έχει περάσει και δεν θα συμβεί τίποτα στο μανικιούρ σας, δεν σας συμβουλεύουμε να πάτε στο ντους . Ακόμη και το ζεστό νερό μπορεί να μαλακώσει την επιφάνεια του νυχιού σας, αναγκάζοντας το χρώμα να φουσκώσει και να θαμπώσει . Ως αποτέλεσμα, όλες οι προσπάθειες σας θα πάνε χαμένες.

2. Κάποιοι πιστεύουν ότι το βερνίκι νυχιών στεγνώνει συνήθως σε 15 έως 20 λεπτά , αλλά στην πραγματικότητα χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος . Ως εκ τούτου , μετά την εφαρμογή του βερνικιού , αν αυτό γίνει αργά το βράδυ , δεν πηγαίνουμε κατευθείαν στο κρεβάτι . Μπορείτε εύκολα να βλάψετε το νύχι μέσα στον ύπνο μας , αν έρθει σε επαφή με το σεντόνι ή την κουβέρτα . Εάν δεν σκοπεύετε να κοιμηθείτε , θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις ευθύνες του νοικοκυριού .

3. Μην παραμελείτε την εφαρμογή του top coat . Προστατεύει το μανικιούρ και είναι υπεύθυνο για τη μακροζωία και την αντοχή του . Οι επαγγελματίες τεχνικοί συνιστούν την εφαρμογή του μία φορά την ημέρα . Με αυτό τον τρόπο αποτρέπετε και το ενδεχόμενο να σας σπάσει κάποιο νύχι.


4. Βάση στα νύχια- εξίσου σημαντικό βήμα στο μανικιούρ. Η βάση στο μανικιούρ είναι απαραίτητη όχι μόνο για να προστατεύει το νύχι από τις βλαβερές ουσίες του βερνικιού , αλλά θα εξομαλύνει όλες τις ανώμαλες επιφάνειες των νυχιών . Να θυμάστε πως η παραμέληση της βάσης μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό στην ονυχοπλάκα (κίτρινα νύχια).


5. Δεν εφαρμόζουμε ποτέ στο νύχι μία παχιά στρώση βερνικιού . Δεν είναι μυστικό ότι το βερνίκι νυχιών θα πρέπει να εφαρμόζεται σε λεπτές στρώσεις . Όσο πιο λεπτή είναι η κάθε στρώση, τόσο το καλύτερο . Διαφορετικά δημιουργούμε άνισα κατανεμημένες στρώσεις που θα πάρουν περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν.

6. Λανθασμένη προσπάθεια να εφαρμόσουμε το βερνίκι σ τα νύχια με μία μόνο κίνηση . Υπάρχει μια κλασική μέθοδος εφαρμογής με τρία βήματα : ένα στο κέντρο , ένα στην αριστερή και ένα στην δεξιά πλευρά του νυχιού.

7. Πριν από κάθε εφαρμογή της βάσης, θα πρέπει να φροντίζουμε να απολυμαίνουμε την επιφάνεια του νυχιού. Όχι μόνο θα αυξήσουμε σημαντικά την διάρκεια του μανικιούρ, αλλά θα αφαιρεθεί και κάθε ίχνος λιπαρότητας. Αν έχετε εφαρμόσει προηγουμένως ειδικό λάδι για τα επωνύχια θα πρέπει να φροντίσετε για την αφαίρεση του με σαπούνι και νερό.

8. Παρακολουθείτε την διάρκεια ζωής των βερνικιών . Μην χρησιμοποιείτε βερνίκια μετά το πέρας των 12 μηνών. Δεδομένου των διαφόρων χημικών στα συστατικά τους, μπορεί να προκαλέσουν ιδιαίτερους κινδύνους, αν η διάρκεια ζωής τους έχει υπερβεί το κανονικό.

9. Λόγω του φόβου το βερνίκι νυχιών να μην ακουμπήσει στα επωνύχια και την επιδερμίδα μας, πολλές φορές αφήνουμε μεγάλο κενό μεταξύ αυτών των διαστημάτων. Σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο μπορούμε να πάρουμε μία μπατονέτα με λίγο ξεβαφτικό νυχιών καθαρίζοντας προσεχτικά γύρω από την ονυχοπλάκα (το δέρμα που περιβάλει το νύχι μας), έχοντας αρχικά βεβαιωθεί πως το βερνίκι νυχιών έχει στεγνώσει πλήρως.

10. Για να διατηρήσετε την επιφάνεια των νυχιών σας υγιείς , βεβαιωθείτε πως χρησιμοποιείτε ξεβαφτικό νυχιών χωρίς ακετόνη . Η ακετόνη αφυδατώνει και βλάπτει την επιφάνεια της ονυχοπλάκας και μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση των λευκών κηλίδων.