Συνδρομητικά κουτιά στην Ελλάδα (Beautytestbox, Glowbox και λίγο από Cherrybox)
Πριν ξεκινήσετε να διαβάζετε το συγκεκριμένο post, να ξεκαθαρίσω κάτι. 
Αρχικά ίσως σας φανεί μεγάλο.. (το σχεδίαζα καιρό η αλήθεια είναι), κατά δεύτερον καμία από τις εταιρείες που θα αναφέρω, δεν με πλήρωσε ή μου είπε να μιλήσω είτε αρνητικά είτε θετικά για τα κουτιά τους.
Δεν έχω λάβει ποτέ δωρεάν κουτί από καμία από τις εταιρείες για review στο blog μου, με δική μου επιλογή και απόφαση τα αγόρασα και συνεχίζω να τα αγοράζω και τέλος είναι η καθαρά προσωπική μου γνώμη, ως αγοραστής, ως συνδρομητής, ως καταναλωτής, όπως θέλετε πείτε το, που απλά αποφάσισα να μοιραστώ την γνώμη μου με εσάς. Δημοκρατία έχουμε άλλωστε.. 
Πάμε λοιπόν στο ζουμί...

Δεν νομίζω πως υπάρχει πλέον κάποια κοπέλα που να μην γνωρίζει για τα συνδρομητικά κουτιά που ήρθαν επιτέλους και στην Ελλάδα. Και ακόμα αν κάποιος δεν γνωρίζει, είναι μια καλή ευκαιρία να μάθει..

Πρόκειται για κουτάκια ομορφιάς που αγοράζετε κάθε μήνα ή όποιο μήνα θέλετε, περιέχουν από 5 ως 7 προϊόντα (τουλάχιστον έτσι γίνεται μέχρι στιγμής), με σκοπό να γνωρίσουμε καινούργιες εταιρείες ή προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά, να τα δοκιμάζουμε, και αργότερα να προβούμε σε αγορές αν μας ενδιαφέρουν. 
Σε καμία των περιπτώσεων δεν αγοράζουμε τα κουτιά για να καλύψουμε πλήρως τις προσωπικές μας ανάγκες. Γι’  αυτό το λόγο υπάρχουν αρκετά προϊόντα σε travel size, (εννοώντας travel size,δεν θα βρούμε δειγματάκια τύπου σε φακελάκια, αλλά ποσότητα ικανή να καλύψει 2-3-4 χρήσεις προϊόντος).

Μετά από αρκετά κουτιά που έχω λάβει από beautytestbox και glowbox, θεωρώ πως έχω μία σχετικά ολοκληρωμένη άποψη για να μπορέσω να σας την εκφράσω.

Η αλήθεια είναι πως από το cherrybox δεν έχω αγοράσει καθόλου μέχρι στιγμής, οπότε όσο αφορά για αυτό το κουτί, η γνώμη μου θα είναι περισσότερο πως το βλέπω σαν «τρίτος». Μια ματιά δηλαδή απ’ έξω.


Η πρώτη εταιρεία με συνδρομητικά κουτιά που ήρθε στην Ελλάδα ήταν η Beautytestbox.

Τι με τράβηξε να κάνω συνδρομή? Θα έγραφα πρώτα ο σχεδιασμός του κουτιού, αλλά θα ήταν ψέμα.. μετά μπορεί να σας έλεγα η περιέργεια να δοκιμάσω πως δουλεύουν τα κουτιά, αλλά αυτό θα ήταν η μισή αλήθεια..
 Οπότε θα σας πω, ότι αυτό που με τράβηξε να γίνω συνδρομήτρια ήταν τα προϊόντα Lasplash! Δεν υπάρχει κάτι που να μην λατρεύω από Lasplash. Τα δουλεύω επαγγελματικά πάνω από 5 χρόνια, γνωρίζω την ποιότητα τους απέξω και ανακατωτά που λέμε, και ξέρω πως δεν υπήρχαν πουθενά στην Ελλάδα, εκτός από τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο, από τον οποίο και προμηθευόμουν! 
Αμέσως μετά ερωτεύτηκα την συσκευασία. Το ίδιο το κουτί δηλαδή. Νομίζω πως ο τρόπος που είναι σχεδιασμένο είναι ότι χρειάζεται ένα δωμάτιο, μία «τουαλέτα ομορφιάς», για να έχει τον καλύτερο τρόπο αποθήκευσης. 
Έψαχνα καιρό μέσω ίντερνετ να αγοράσω τέτοια κουτάκια για τα καλλυντικά μου και ήταν λίγο τσιμπημένα η αλήθεια είναι… Αμέσως αυτό με έκανε να καταλάβω πόσο προσεγμένα έχουν επιμεληθεί σίγουρα την εξωτερική εμφάνιση!

Περιεχόμενο; Θεωρώ πάρα πολύ καλό. Εταιρείες που κάποιος μη επαγγελματίας δεν έχει την δυνατότητα να εντοπίσει εύκολα, είτε να αγοράσει, είτε ακόμα και να γνωρίζει! Νομίζω άλλωστε πως αυτός είναι και ο σκοπός του επαγγελματία.. Να χρησιμοποιεί εταιρείες που οι πελάτες του δεν μπορούν να βρουν.. (τρικ της δουλειάς :P )

Συνοπτικά κάποιες από τις εταιρείες που διαθέτει: lasplash, aden, the balm, Jessica, harn, nee, mememe, beauty is my life και άλλες πολλές που μπορείτε να βρείτε  στο καλοσχεδιασμένο e-shop τους. 
Κατά καιρούς με διάφορες προσφορές και εκπτώσεις, διάφορα giveaway που κάνουν και μέσα από την σελίδα τους στο facebook, δυνατότητα έκπτωσης αν σας κάνουν vip μέλη και άλλα πολλά που μπορούν να σας τραβήξουν την προσοχή!

Τιμή: 10 ευρώ με paypal, 13 αν πληρώσετε αντικαταβολή.

Σχετικά με το περιεχόμενο των κουτιών, από όλα όσα έχω αγοράσει, μόνο με το ένα δεν ξετρελάθηκα από το περιεχόμενο του.


Η δεύτερη εταιρεία που ήρθε ήταν το cherrybox αλλά μιας και δεν έχω αγοράσει κουτάκι από κει θα σας μιλήσω για αυτήν στο τέλος με λίγα λόγια.


Έτσι θα περάσω στο τρίτο κουτάκι που είναι γνωστό, το οποίο είναι το Glowbox.

Το κουτάκι αυτό ήρθε και έκανε αμέσως πολύ δυνατό entry. Όλες στην κυριολεξία πέσαμε με τα μούτρα να το προλάβουμε.

Τι μου έκανε εντύπωση από την πρώτη στιγμή; Οι πολλές γνωστές εταιρείες που είχε μέσα που όλες γνωρίζουμε..

Εταιρείες όπως, apivita, erre due, fresh line, lancome, nivea, Sephora, body shop και άλλες πολλές. Δυνατά και γνωστά ονόματα..

Το κουτί του σαν εμφάνιση θα έλεγα πως είναι αρκετά καλό. Αλλά όχι και κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Επίσης τα κουτιά του glowbox με έχουν εξυπηρετήσει αρκετά στην αποθήκευση των καλλυντικών μου.

Γενικότερα ίσως με βλέπετε λίγο επιφυλακτική όσο αφορά αυτό το κουτί, παρόλο που έχω στην κατοχή μου ήδη 3 αγορασμένα. Ναι τα έχω προλάβει όλα!!! Έχω εντοπίσει κάποιες βασικές διαφορές τις οποίες θα σας τις αναλύσω λίγο πιο κάτω συγκρίνοντας και τα 3 κουτιά μαζί.

Ένα αρχικό αρνητικό που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το κόστος των 2 ευρώ παραπάνω. Θα μου πεις καλά πως κάνεις έτσι για 2 ευρώ;; Ε αν έχεις συνηθίσει να κοστίζουν όλα 10 και ξαφνικά βλέπεις 12, λες χμμμ τι να παίζει??? Τουλάχιστον εγώ αυτό σκέφτηκα.

Ένα ωραίο θετικό στοιχείο που βρήκα είναι ότι με κάθε συνδρομή σου, έστω και μηνιαία, και με την αξιολόγηση προϊόντων που μπορείς να κάνεις μέσα από το site τους κερδίζεις πόντους, τους οποίους μπορείς αργότερα να τους εξαργυρώσεις με προϊόντα από το e-shop τους. 
Ένα επίσης καλοστημένο e-shop θα μπορούσα να πω και αρκετά εύχρηστο στον πελάτη.

Να σας πω όμως και τι με χάλασε σε αυτό. Ότι για να εξαργυρώσεις τους πόντους σου πρέπει να κάνεις αγορές πάνω από 30 ευρώ. Και εκεί που ήμουν μέσα στην τρελή χαρά, μου κόπηκαν τα φτερά :P 30 ευρώ… αυτό σκεφτόμουν συνέχεια..

Σε τιμή τώρα: 12 ευρώ αν πληρώσεις με paypal, και 15 αν πληρώσεις απευθείας αντικαταβολή.

Σχετικά με το περιεχόμενο των κουτιών που έχω αγοράσει, τρελάθηκα μόνο με το πρώτο.
Σκοπεύω να αγοράσω( αν προλάβω ) και το κουτί Σεπτεμβρίου, αλλά έχω πει πως θα είναι το τελευταίο προς το παρόν σε περίπτωση που δεν με ικανοποιήσει… αλλιώς θα κάνω ένα διάλειμμα από αυτήν την εταιρεία. Αν με ενθουσιάσει θα συνεχίσω..


Και τώρα, όπως σας είπα στην αρχή, θα σας πω σαν τρίτος λίγα λόγια για την δεύτερη εταιρεία, την Cherrybox
Και είναι μία άποψη συνολική και σαν blogger και σαν καταναλωτής. Εμένα αρχικά αυτό το κουτί δεν με τράβηξε με την ίδια μανία όπως τα δύο άλλα, γιατί ένιωσα ότι αρχικά δεν εξυπηρετούσε τα γούστα μου. 
Δηλαδή, έβλεπα ότι είχε περισσότερες κρέμες ας πούμε και λιγότερα καλλυντικά.. Είμαι περισσότερο fan των καλλυντικών. Έτσι ένιωσα πως έπρεπε να κάνω λίγο υπομονή (που συνήθως δεν την έχω κιόλας) να δω περιεχόμενο από άλλα κουτιά, και μετά να αποφασίσω αν θέλω να αγοράσω.

Σαν κουτί είναι περίπου στον ίδιο σχεδιασμό κουτιού (εξωτερικής εμφάνισης) με το glowbox, αλλάζουν τα χρώματα και το αρωματισμένο χαρτί που έχει το cherrybox. Έχω κάπως παρατηρήσει ότι έχει κάποιες ακριβές εταιρείες που θεωρώ ότι είναι πολύ καλό αυτό.  Γιατί επίσης δείχνει μία εταιρεία αρκετά προσεγμένη που έχει ψαχτεί για το ποια προϊόντα θα έχει στο κουτί τους.

Σε γενικές γραμμές έχει εταιρείες όπως: fresh line, elixir, babor, Castalia, kyana, mememe, marakesh, red water και πολλές άλλες..

Σε τιμή, είναι η κλασσική που έχουμε συνηθίσει, δηλαδή, 10 ευρώ με paypal και 13 με αντικαταβολή.

Σίγουρα οι περισσότεροι, και περισσότερο οι bloggers θυμόμαστε την αντίδραση του δεύτερου ή τρίτου κουτιού (δεν θυμάμαι ακριβώς), όταν πολλές είχαν παραλάβει φακελάκια, κάτι που η εταιρεία είχε δηλώσει δημόσια ότι δεν θα γίνει ποτέ.

Τότε συναντήσαμε πολλές αντιδράσεις, κάποιες σωστές, κάποιες λάθος, και κάποιες υπερβολικές. Δεν είμαι σε θέση να κρίνω βέβαια κάτι τέτοιο γιατί σίγουρα δεν μπορώ να βρεθώ στην θέση των κοριτσιών που παρέλαβαν τέτοια κουτιά. Και φυσικά δεν μπορώ να γνωρίζω και τι συμβαίνει και μέσα στην εταιρεία.
Και σίγουρα όπως σας προείπα στην συγκεκριμένη εταιρεία με το συνδρομητικό κουτάκι, είμαι ένας απλός παρατηρητής..

Κάποια στιγμή θα ήθελα να έχω την εμπειρία μου και από αυτό το κουτί, γιατί βλέπω όντως ότι έχει κάποια ωραία πράγματα, και έχω την περιέργεια να δοκιμάσω! Και σίγουρα για να έχω και μία ολοκληρωμένη άποψη πλέον! 
Ένα θετικό που εντοπίζω οπτικά πάντως, για τα δικά μου γούστα και το δικό μου μάτι είναι ότι το e-shop τους θεωρώ ότι έχει πολύ καλό σχεδιασμό.
Μιας και η δεύτερη δουλειά μου, με κάνει να τρώω πολλές ώρες στον υπολογιστή, σε κάποια εικονικά διαλλείματα, χαζεύω τις σελίδες στο facebook και των 3 εταιρείων..
Αυτό σας το αναφέρω γιατί παρακάτω θα σας πω και κάποια πράγματα που σχετίζονται με αυτό.

Τώρα, θα σας πω συνοπτικά και χωρίς ιδιαίτερη σειρά θετικά και αρνητικά, αλλά και συγκριτικά κάποια πράγματα από το κάθε κουτί.

Μου αρέσει: Τρελά όμως η εξυπηρέτηση στο beautytestbox. Δεν υπάρχει περίπτωση να μιλήσεις μαζί τους στο τηλέφωνο και να μην είναι ευδιάθετοι, καλοσυνάτοι και ευγενικοί. Δεν υπάρχει περίπτωση να τους ρωτήσεις κάτι στο facebook και να μην στο απαντήσουν αμέσως.

Δεν μου αρέσει: και τόσο πολύ που μπαίνω στο facebook του glowbox και βλέπω αναπάντητα ερωτήματα πελατών. Ίσως φταίει η καλοκαιρινή περίοδος που διανύσαμε. Αλλά είναι κάτι που μου έκατσε σαν εικόνα.

Δεν μου αρέσει: Που το facebook του cherrybox «έκρυψε» τον τοίχο του και δημοσιεύει κατά επιλογή τις δημοσιεύσεις που επιλέγει εκείνο!

Δεν μου αρέσει: Που στα τελευταία δύο κουτάκια του glowbox σχεδόν όλα τα προϊόντα ήταν travel size.

Μου αρέσει: που ότι εταιρεία δηλώνει το beautytestbox ότι συνεργάζεται , αμέσως μετά την βρίσκεις και στο κουτάκι!

Δεν μου αρέσει: που στο glowbox, έχουν τόσες γνωστές εταιρείες ότι συνεργάζονται και δεν έχουμε δει ακόμα πολλές από αυτές. Στα τελευταία μου δύο κουτιά είχα προϊόντα από την ίδια εταιρεία!

Δεν μου αρέσει: που στο cherrybox και glowbox όλοι παραλαμβάνουν τα ίδια προϊόντα με εξαίρεση ένα ή δύο!

Μου αρέσει: Που το beautytestbox δείχνει τεράστια σημασία στην συμπλήρωση ερωτηματολογίου και τις ανάγκες κάθε κοπέλας. Το λέω και από προσωπική εμπειρία, αλλά και από εμπειρία που γνωρίζω από φίλη μου που πήρε πρώτη φορά το κουτάκι.

Δεν μου αρέσει: (μάλλον άρεσε) που στο beautytestbox δεν έγραφαν τις τιμές στο συνοδευτικό φακέλακι, αλλά πλέον αυτό διορθώθηκε!

Δεν μου αρέσει: που στο glowbox σταμάτησαν να γράφουν τις τιμές στο συνοδευτικό φακελάκι!

Μου αρέσει: που στο glowbox δίνουν «σημάδια» του τι θα έχει το επόμενο κουτί.

Δεν μου αρέσει: Σε κανένα από τα 3 κουτιά που έχουν τόσο ακριβά κάποια προϊόντα στο e-shop τους με την πρώτη ματιά.

Μου αρέσει: όμως που βλέπω ότι κάνουν προσφορές ιδιαίτερα καλές και κάποια προϊόντα αξίζει να τα αγοράσεις!

Δεν μου αρέσει: που στο πρώτο κουτί στο glowbox είχαν δείξει το περιεχόμενο και μετά δεν το ξαναέκαναν! 

Κάπου εδώ νομίζω πως πρέπει να κλείσω το post μου.
Δεν θα σας πω σε καμία περίπτωση να μην αγοράσετε κάποιο από τα κουτιά! 
Θα σας πω να δώσετε μία ευκαιρία και στα 3 αν μπορείτε για να έχετε και πιο ολοκληρωμένη άποψη. Και αν δεν σας καλύψει η μία ευκαιρία δώστε και μία δεύτερη! 
Είναι κάτι που κάνω εγώ τώρα με το glowbox. Βρίσκομαι στην φάση της δεύτερης ευκαιρίας. Το beautytestbox δεν με έχει απογοητεύσει μέχρι στιγμής και έχω ψωνίσει κι όλας μια φορά από το e-shop τους. Και για το cherrybox σκοπεύω να του δώσω σύντομα την πρώτη ευκαιρία.!

Τέλος δεν σημαίνει ότι την γνώμη που έχω τώρα, θα συνεχίσω να την έχω και στο μέλλον. 
Είτε θετική, είτε αρνητική! Ότι σας έγραψα είναι με τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχω.
Αν κάτι αλλάξει στην γνώμη μου, φυσικά και θα σας ενημερώσω.
Για όσες δεν γνωρίζετε σας αφήνω από κάτω τα links και των 3 εταιρειών.Θα χαρώ ιδιαίτερα να μου αφήσετε τα σχόλια σας, τι πιστεύετε για το καθένα και αν έχετε δώσει ήδη σε κάποιο δεύτερη ευκαιρία..

Αφήστε μου αν θέλετε τα σχόλια σας από κάτω ή στην σελίδα μου στο facebook

Stay tuned και μέχρι τότε....τα ξαναλέμε σε επόμενο post !!!!

pink_queen..