9 λόγοι για τους οποίους δεν έχεις τα νύχια που θέλεις
Τα χέρια σου μπορούν να φανερώσουν πολλά για εσένα, από μια νευρική διάθεση μέχρι κάποια αρρώστια.Ωστόσο ήρθε η ώρα να σταματήσετε να τα κρύβετε από τον κόσμο. Μεγάλωσε γερά, μακριά νύχια με αυτές τις 9 πολύτιμες συμβουλές!1. Μην τα τρως.

Το ξέρουμε ότι είσαι πολύ απασχολημένη και αγχωμένη ωστόσο να νύχια σας δεν πρέπει να αποτελούν διέξοδο του στρες. Η ονυχοφαγία μπορεί να οδηγήσει και σε λήψη μικροβίων καθώς τα χέρια μας αποτελούν κύρια πηγή! Πιο συγκεκριμένα σταμάτα να κόβεις τις παρανυχίδες σου, για τον παραπάνω λόγο που ήδη εξηγήσαμε.

2. Δεν τα περιποιείσαι όπως πρέπει.

Ένα λάδι στα πετσάκια θα τα κρατήσει ενυδατωμένα ενώ παράλληλα θα πετύχεις πιο εύκολα τα λαμπερά, μακριά νύχια που επιθυμείς.

3. Υπερασχολείσαι μαζί τους

Το να τα λιμάρεις ολημερής και ολονυχτής μπορεί να οδηγήσει επίσης στην καταστροφή τους. Χρησιμοποίησε μια ήπια λίμα και μην λιμάρεις την επιφάνειά τους.

4. Μην χρησιμοποιείς πολύ δυνατό ασετόν.

Το ασετόν, εκτός του ότι μυρίζει πολύ έντονα και ενοχλητικά, είναι επίσης βλαβερό για τα νύχια καθώς πρόκειται για χημική ουσία. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις κάποιο nail polish remover που να εμπεριέχει λάδι ή αν είναι δυνατόν να μην εμπεριέχει καθόλου ασετόν.

5. Χρειάζεσαι θρεπτικές ουσίες στον οργανισμό σου.

Τα νύχια αποτελούνται από κερατίνη (όπως και τα μαλλιά). Επομένως είναι πολύ σημαντικό να τρώς υγειηνά, με τροφές πλούσιες σε σίδηρο και προτείνες όπως το αυγό, τα όσπρια και τα λαχανικά.

6. Κιτρινίζουν.

Είναι συχνό φαινόμενο αυτό όπου τα νύχια λογω των συχνών περασμάτων με βερνίκι να μην μπορούν να αναπνεύσουν και να κιτρινίζουν. Γιάυτο τον λόγο, βάλε στην ζωή σου την βάση για τα νύχια τοποθετώντας την πριν από κάθε βάψιμο.

7. Μην καπνίζεις.

Το κάπνισμα είναι βλαβερό για όλον τον οργανισμό! Και για τα νύχια!

8. Να φοράς γάντια.

Τα χέρια σου είναι εργαλείο για πολλές δουλειές σας! Ωστόσο όταν τα υποβάλλεις σε συνθήκες νερού, απορρυπαντικών κλπ τότε ταλαιπωρούνται. Φόρα λοιπόν γάντια για όλες τις δουλειές του σπιτιού, από το πλύσιμο των πιάτων μέχρι την μαγειρική και θα δεις την διαφορά άμεσα!

Πηγή: joytv.gr