Η πινελιά... της υγείας !

Το ρουζ είναι αυτό που χαρίζει στο πρόσωπο τη λάμψη και το χρώμα της υγείας και ολοκληρώνει και το πιο απλό μακιγιάζ.


Για να δείχνει ολοκληρωμένο ένα μακιγιάζ η χρήση ρουζ στο πρόσωπο είναι απαραίτητη προϋπόθεση! Όμως και αυτό έχει τα tips ομορφιάς του!Το χρώμα του ρουζ που θα επιλέξουμε και σε ποια σημεία θα το απλώσουμε, παίζουν καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα του μακιγιάζ μας.

Η απόχρωση του ρουζ


Το concealer, το make-up και η πούδρα που έχουμε ήδη βάλλει, πριν χρησιμοποιήσουμε χρώματα στο πρόσωπο, μας έχουν εξασφαλίσει μία ομοιόμορφη απόχρωση και έχουν καλύψει τις μικροατέλειες ή τις δυσχρωμίες.
Η απόχρωση της επιδερμίδας μας, αποτελεί το βασικό κανόνα μιας εντυπωσιακής εμφάνισης και παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή του ρουζ.
Αν η επιδερμίδα μας είναι ανοιχτόχρωμη, μία απαλή ροδακινί ή ροζέ απόχρωση είναι η πιο σωστή επιλογή ρουζ.
Αν η επιδερμίδα μας είναι ελαφρά πιο σκουρόχρωμη τότε μια πιο πορτοκαλί απόχρωση ή ελαφρά γήινη, ταιριάζει καλύτερα.
Αν η επιδερμίδα μας είναι σκουρόχρωμη, μία μπρονζέ επιλογή ή μία τερακότα, θα αναδείξει τέλεια τα χαρακτηριστικά μας.


Τα σημεία εφαρμογής του ρουζ


Ανάλογα με το σχήμα του προσώπου μας υπάρχει και το ιδανικό σημείο για να τοποθετήσουμε το ρουζ μας.
Αν έχουμε στρογγυλό πρόσωπο, απλώνουμε το ρουζ με ένα φαρδύ πινέλο στα μήλα του προσώπου και με φορά ανοδική προς τους κροτάφους.
Αν έχουμε τετράγωνο πρόσωπο, φοράμε το ρουζ ακριβώς επάνω στα ζυγωματικά του προσώπου για να γλυκάνουμε ελαφρά τις γωνίες του προσώπου μας.
Αν έχουμε οβάλ σχήμα προσώπου, τότε απλώνουμε το ρουζ με οριζόντια φορά στα μήλα και προς του κροτάφους.


Δυο χρήσιμα tips


Αν βάλατε περισσότερη ποσότητα ρουζ και το αποτέλεσμα σας φαίνεται έντονο, μην πανικοβληθείτε. Περάστε λίγη πούδρα πάνω από το ρουζ με τη βοήθεια ενός ειδικού πινέλου και θα αλλάξει το look σας στη στιγμή!
Αν σας αρέσει μία ηλιοκαμένη εμφάνιση όλη τη διάρκεια του χρόνου, μην ξεχνάτε ότι υπάρχει η επιλογή μιας τερακότα ή οι περίφημες πέρλες της Oriflame σε μία μεγάλη επιλογή αποχρώσεων, ώστε να χαρίζουν στην επιδερμίδα μας λάμψη, ακτινοβολία, φωτεινότητα και μπρονζέ look χειμώνα-καλοκαίρι!