Γάμος και μακιγιάζ



γάμος, μακιγιάζ,make up
Γάμος και μακιγιάζ
Όπως είναι φυσικό την ημέρα του γάμου σου, θα είσαι το επίκεντρο της προσοχής. Ο καθένας κοιτάζει πάντα τη νύφη οπότε αυτή θα πρέπει να φαίνεται τουλάχιστον υπέροχη. Η ίδια η διαδικασία του γάμου μπορεί να σε κάνει να ιδρώσεις, ενώ το φιλί με το γαμπρό μπορεί να διαταράξει το μακιγιάζ σου. Γενικά μπορούμε να πούμε ότι είναι μια μέρα που πραγματικά το μακιγιάζ σου θα περάσει από δοκιμασίες. Το νυφικό και το χτένισμα των μαλλιών είναι οι δύο πτυχές της ομορφιάς της νύφης. Το μακιγιάζ είναι η τρίτη.

Κατ' αρχήν, για την ημέρα του γάμου σου, αν θέλεις να βεβαιωθείς ότι το μακιγιάζ σου είναι φανταστικό, τότε καλύτερα είναι να συμβουλευτείς έναν επαγγελματία μακιγέρ. Επίσης να κάνεις πρόβες αρκετές φορές πριν το γάμο. Ναι καλά διάβασες. Εκτός από πρόβα νυφικού υπάρχει και η πρόβα μακιγιάζ.

Επιδερμίδα
Η επιδερμίδα σου αποτελεί την βάση για το μακιγιάζ που θα εφαρμόσεις την ημέρα του γάμου σου. Να φροντίσεις έτσι ώστε να πίνεις άφθονο νερό και να μένεις μακριά από τον ήλιο για αρκετές εβδομάδες πριν το γάμο. Εάν δεν χρησιμοποιείς lip balm ή ενυδατική κρέμα, είναι καιρός να αρχίσεις. Αυτά τα προϊόντα μπορούν να σε βοηθήσουν, έτσι ώστε να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου ανανεωμένη. Το lip balm θα ενυδατώσει τα χείλη σου πράγμα που είναι πολύ σημαντικό επειδή το χρώμα του κραγιόν εξασθενεί σε ξηρά χείλη. Οι νύφες με λιπαρή επιδερμίδα καλύτερα είναι να αποφύγουν <σκληρές> θεραπείες προσώπου. Μια καλή εναλλακτική λύση είναι η καθημερινή φροντίδα με μέσα καθαρισμού και εξισορρόπησης φτιαγμένα για τον τύπο της επιδερμίδας τους. Να μην φοβάσαι να πειραματιστείς με το μακιγιάζ κάποιους μήνες ή εβδομάδες πριν από το γάμο. Μην το κάνεις όμως την ημέρα του γάμου. Θα πρέπει να έχεις ήδη κάνει τις επιλογές σου στο μακιγιάζ, έτσι ώστε να ξέρεις εάν τυχόν είσαι αλλεργική σε κάποια από τα νέα προϊόντα που έχεις αγοράσει. 

Βάση
Τώρα που η επιδερμίδα σου έγινε φανταστική, σίγουρα θα θέλεις μια άψογη χροιά. Μια καλή ιδέα είναι να εφαρμόσεις μια ενυδατική κρέμα περίπου είκοσι λεπτά πριν αρχίσεις να εφαρμόζεις το μακιγιάζ. Αυτό θα σε βοηθήσει να μειώσες την ολισθηρότητα της επιδερμίδας. Να χρησιμοποιήσεις Concealer στην περιοχή των ματιών. Αν υπάρχει πιθανότητα να συγκινηθείς και να κλάψεις τότε να επιλέξεις Concealer με βάση έλαιο. Εάν η βάση του μακιγιάζ σου φεύγει εύκολα, τότε δοκίμασε μία που να περιέχει και κάποιο έλαιο. Έπειτα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πούδρα.

Μάγουλα
Για μια εμφάνιση με κοκκινωπά μάγουλα που δεν εξαφανίζονται κατά τη διάρκεια του μυστηρίου του γάμου, να χρησιμοποιήσεις ρουζ σε μορφή σκόνης επειδή αυτά διαρκούν περισσότερο από ότι αυτά σε μορφή κρέμας.

Μάτια
Να μην προσπαθήσεις να βγάλεις τα φρύδια σου την ημέρα του γάμου. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να το παρακάνεις και να δημιουργούν κόκκινα εξανθήματα. Ένα καλό αποτέλεσμα είναι να χρησιμοποιήσεις μια ουδέτερη σκιά πριν βάψεις τα μάτια σου με χρώμα. Να χρησιμοποιήσεις αδιάβροχη μάσκαρα, μπορεί να κλάψεις.

Χείλη
Να ξέρεις ότι την ημέρα του γάμου σου αναμένεται να δώσεις πολλά φιλιά. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεσαι ένα κραγιόν το οποίο θα διαρκέσει. Να βεβαιωθείς ότι το χρώμα του κραγιόν που θα επιλέξεις, ταιριάζει με το χρώμα των μαλλιών σου και των ματιών σου και να χρησιμοποιήσεις μολύβι που να ανήκει στην ίδια οικογένεια χρωμάτων. Να βεβαιωθείς ότι διαθέτεις αρκετά make up remover. Λάθη πάντα γίνονται. 

Πρόβα μακιγιάζ
Να βεβαιωθείς ότι έχεις τεστάρει το μακιγιάζ σου περίπου δύο βδομάδες πριν από το γάμο σου. Αυτό θα σου δώσει χρόνο για να γίνουν προσαρμογές αν απαιτούνται. Μπορείς να είσαι μακιγιαρισμένη κατά τη διάρκεια ενός γεύματος για να δεις πως θα φαίνεσαι μετά από μερικές ώρες. Ακόμα μπορείς να ψεκάσεις με ένα μπουκάλι σπρέι με νερό πάνω στο πρόσωπό σου έτσι ώστε να εξομοίωσεις τα δάκρυα. Αυτό θα σε βοηθήσει να προσδιορίσεις αν το μακιγιάζ σου έχει την αντοχή που θα χρειαστεί.